Forum  Strona Główna  
 FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy •  Galerie   •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 SURÓWKI Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
marble
Administrator



Dołączył: 31 Lip 2006
Posty: 1833 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 19:53, 01 Sie 2006 Powrót do góry

SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTKI Twisted Evil

1/2 młodej kapusty
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 zielona papryka
łyżeczka bazylii
łyżeczka tymianku
1 jogurt naturalny
3 łyżki majonezu
sól
pieprz

Kapuste posiekać drobno, dodać pokrojone w średniej wielkości kostki papryki, posypać przyprawami, sól i pieprz do smaku. Jogurt wymieszać z majonezem. Wszystko wymieszać.

MNIAM Rolling Eyes


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
jednak
Bywalec



Dołączył: 01 Sie 2006
Posty: 85 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 19:56, 01 Sie 2006 Powrót do góry

a jak ktoś nielubi tymianku i stosuje żywą bazylie?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
marble
Administrator



Dołączył: 31 Lip 2006
Posty: 1833 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 14:41, 02 Sie 2006 Powrót do góry

może być, znam takich co dorzucają tam jeszcze swieże ogórki i pomidory, ale nie próbowałam.... więc nie mogę powiedzieć jakie To to jest Rolling Eyes Twisted Evil


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
OlGaAA
Moderator



Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 1047 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Czw 5:17, 17 Sie 2006 Powrót do góry

a ja lubie mizerie ale chyba to kazdy wie jak zrobic Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
marble
Administrator



Dołączył: 31 Lip 2006
Posty: 1833 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 5:41, 18 Sie 2006 Powrót do góry

Doria to sprobuj mizerii z orzechami włoskimi Smile))

ogorki w plasterki, posiekane orzechy włoskie, jogurt (w miare gesty - ja uzywam jogurtu bałkańskiego, mozna go zdobyc w TESCO Rolling Eyes ), przyprawy do smaku...

BOSKIE Razz


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
OlGaAA
Moderator



Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 1047 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Pią 10:33, 18 Sie 2006 Powrót do góry

no ciekawy pomysl jeszcze o takiej mizeri nie slyszalam i nie jadlam napewno w wolnej chwili moze w sobote sobie takie male co nieco zrobic Very Happy dzieki justys ;]


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
marble
Administrator



Dołączył: 31 Lip 2006
Posty: 1833 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 17:26, 18 Sie 2006 Powrót do góry

nie ma sprawy, polecma sie na przyszlosc... a zeby offa nie bylo ponizej kolejna smakowitosc:

SURÓWKA Z SELERA NACIOWEGO

1 seler naciowy
2 marchewki
1 jablko
natka pietruszki
sos do sałatek (jesli nie ma mozna zrobic samodzielnie: 3 lyzki wody przegotowanej, 3 łyzki oliwy, jedna ŁYZECZKA octu, dwie łyzki ziol prowansalskich - lub po jednej bazylii i tymianku)

wsio posiekac wrzucic do michy, wymiąchac, przyprawic do smaku... niech troche postoi i sie przegryzie Smile)))

SMAKÓWA Razz Twisted Evil


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
marble
Administrator



Dołączył: 31 Lip 2006
Posty: 1833 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 17:28, 18 Sie 2006 Powrót do góry

o... kiedys to jadlam, a dzisiaj znalazlam przepis w necie... bardzo smaczne zarelko Smile)))

SURÓWKA RZYMSKA Z SEREM

Główka sałaty lodowej,
pęczek rzodkiewek,
duży pomidor,
czerwona cebula,
3-4 łodygi selera naciowego,
10 dag pieczarek.

Sos winegret:
3 łyżki oliwy,
2 łyżki octu winnego,
cukier,
pieprz,
sól.

Krem serowy:
15 dag śmietany 12-proc.,
5 dag startego żółtego sera,
łyżka ziół prowansalskich,
łyżka posiekanej natki pietruszki,
pieprz,
sól

Sałatę opłukać, osuszyć (najlepiej w specjalnej wirówce), pokroić w paski. Rzodkiewki i pomidor pokroić w półplasterki, pieczarki - w plasterki, cebulę - w piórka. Grubsze łodygi selera obrać z włókien i drobno pokroić. Przyrządzić sos winegret i wymieszać z warzywami. Przełożyć surówkę do salaterki. Połączyć składniki kremu serowego, udekorować nim sałatkę. Posypać posiekaną natką. Podawać jako przekąskę lub do dań z ryb i potraw jarskich.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Wisniowa_Poznan
Pogawędkowicz



Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 453 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 1:44, 08 Wrz 2006 Powrót do góry

Kocham surówki!! Twisted Evil

I to na tyle... Rolling Eyes


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001/3 phpBB Group :: FI Theme :: Wszystkie czasy w strefie GMT - 1 Godzina