Autor |
Wiadomość |
marble
Administrator
Dołączył: 31 Lip 2006
Posty: 1833
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Wto 19:53, 01 Sie 2006 |
 |
SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTKI
1/2 młodej kapusty
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 zielona papryka
łyżeczka bazylii
łyżeczka tymianku
1 jogurt naturalny
3 łyżki majonezu
sól
pieprz
Kapuste posiekać drobno, dodać pokrojone w średniej wielkości kostki papryki, posypać przyprawami, sól i pieprz do smaku. Jogurt wymieszać z majonezem. Wszystko wymieszać.
MNIAM
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
 |
|
 |
jednak
Bywalec
Dołączył: 01 Sie 2006
Posty: 85
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Wto 19:56, 01 Sie 2006 |
 |
a jak ktoś nielubi tymianku i stosuje żywą bazylie?
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
 |
marble
Administrator
Dołączył: 31 Lip 2006
Posty: 1833
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Śro 14:41, 02 Sie 2006 |
 |
może być, znam takich co dorzucają tam jeszcze swieże ogórki i pomidory, ale nie próbowałam.... więc nie mogę powiedzieć jakie To to jest
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
 |
OlGaAA
Moderator
Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 1047
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków
|
Wysłany:
Czw 5:17, 17 Sie 2006 |
 |
a ja lubie mizerie ale chyba to kazdy wie jak zrobic
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
 |
marble
Administrator
Dołączył: 31 Lip 2006
Posty: 1833
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Pią 5:41, 18 Sie 2006 |
 |
Doria to sprobuj mizerii z orzechami włoskimi ))
ogorki w plasterki, posiekane orzechy włoskie, jogurt (w miare gesty - ja uzywam jogurtu bałkańskiego, mozna go zdobyc w TESCO ), przyprawy do smaku...
BOSKIE
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
 |
OlGaAA
Moderator
Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 1047
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków
|
Wysłany:
Pią 10:33, 18 Sie 2006 |
 |
no ciekawy pomysl jeszcze o takiej mizeri nie slyszalam i nie jadlam napewno w wolnej chwili moze w sobote sobie takie male co nieco zrobic dzieki justys ;]
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
 |
marble
Administrator
Dołączył: 31 Lip 2006
Posty: 1833
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Pią 17:26, 18 Sie 2006 |
 |
nie ma sprawy, polecma sie na przyszlosc... a zeby offa nie bylo ponizej kolejna smakowitosc:
SURÓWKA Z SELERA NACIOWEGO
1 seler naciowy
2 marchewki
1 jablko
natka pietruszki
sos do sałatek (jesli nie ma mozna zrobic samodzielnie: 3 lyzki wody przegotowanej, 3 łyzki oliwy, jedna ŁYZECZKA octu, dwie łyzki ziol prowansalskich - lub po jednej bazylii i tymianku)
wsio posiekac wrzucic do michy, wymiąchac, przyprawic do smaku... niech troche postoi i sie przegryzie )))
SMAKÓWA
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
 |
marble
Administrator
Dołączył: 31 Lip 2006
Posty: 1833
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Pią 17:28, 18 Sie 2006 |
 |
o... kiedys to jadlam, a dzisiaj znalazlam przepis w necie... bardzo smaczne zarelko )))
SURÓWKA RZYMSKA Z SEREM
Główka sałaty lodowej,
pęczek rzodkiewek,
duży pomidor,
czerwona cebula,
3-4 łodygi selera naciowego,
10 dag pieczarek.
Sos winegret:
3 łyżki oliwy,
2 łyżki octu winnego,
cukier,
pieprz,
sól.
Krem serowy:
15 dag śmietany 12-proc.,
5 dag startego żółtego sera,
łyżka ziół prowansalskich,
łyżka posiekanej natki pietruszki,
pieprz,
sól
Sałatę opłukać, osuszyć (najlepiej w specjalnej wirówce), pokroić w paski. Rzodkiewki i pomidor pokroić w półplasterki, pieczarki - w plasterki, cebulę - w piórka. Grubsze łodygi selera obrać z włókien i drobno pokroić. Przyrządzić sos winegret i wymieszać z warzywami. Przełożyć surówkę do salaterki. Połączyć składniki kremu serowego, udekorować nim sałatkę. Posypać posiekaną natką. Podawać jako przekąskę lub do dań z ryb i potraw jarskich.
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
 |
Wisniowa_Poznan
Pogawędkowicz
Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 453
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Pią 1:44, 08 Wrz 2006 |
 |
Kocham surówki!!
I to na tyle...
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
 |
|